2012-04-18 13:31:22• hírek • Póti Orsolya

Összesen 130 hely várná a közigazgtási karra beiratkozókat

A tervek szerint a 2012/2013-as tanévben is román és magyar tannyelvű évfolyamokat indít a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikáció Tudományi Karának Szatmárnémetibe kihelyezett Közigazgatás kara. A közigazgatásra való beiratkozás idén július 16-22 között zajlik majd - tudtuk meg Suta Stefantól, a kar vezetőjétől.

A Közigazgatási Kar 1996-ban alakult meg egy, az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok által támogatott nemzetközi projekt segítségével. Az idők során a karon kialakult egy saját kutató egység, a Közigazgatási Kutató Központ, amelyen belül az elmúlt években számos kutatást végeztek a romániai helyzetről.

Az intézmény egy másik fontos megvalósítása az Erdélyi Tudományos Közigazgatási Folyóirat, amely azon kevés tudományos szaklapok közé tartozik, amelyek ebben a témában az országban megjelennek.

Az intézmény célja olyan szakemberek képzése, akik kulcsszerepet látnak majd el a romániai közigazgatásban. A Szatmárnémetiben kihelyezett tagozat is megfelelő közeget biztosít a tanuláshoz és a kutatáshoz, valamint állandó együttműködésre ad lehetőséget az elméleti és  gyakorlati szakemberek és hallgatók között egyetemen belül.

A szatmárnémeti fakultás a három éves nappali román és magyar tannyelvű tagozat vagy távoktatás mellett mesterképző kurzust is kínál  - utóbbit román nyelven. A tervek szerint összesen 130 hely várná a tanulni vágyókat.

„Idén a nappali tagozaton 25-25 román és magyar tannyelvű államilag támogatott helyet biztosítanánk, és ugyanennyi fizetéses hely várná a jelentkezőket. A tervek szerint távoktatáson 30 hely várja majd a közigazgatásra beiratkozókat és idén is indítanánk román tannyelvű mesteri képzést." - mondta el a Szatmár.ro.nak Suta Stefan.

Az igazgató azt is megjegyezte, hogy a múlt évi beiratkozási időszakban az államilag támogatott helyek teljesen beteltek.



A szatmárnémeti fakultás székhelyén a beiratkozás július 16. - július 22. között zajlik. Az eredmények kifüggesztésére július 24-én kerül sor. Július 25-29 között várják azokat, akik helyeiket visszaigazolják. A végső eredményeket augusztus 3-án függesztik ki.

A felvételi vizsga idén is elmarad, így az érettségi és a négy éves jegyek átlaga számít majd az elbírálásnál - 50-50%-ban.

A BBTE Szatmárnémeti kirendeltségének közigazgatási karán a helyi tanárok mellett heti rendszerességgel a kolozsvári anyaegyetem tanárai valamint a Budapesti Corvinus Egyetem vendégtanárai tartják az órákat.

Bővebb információért látogasson el az intézmény honlapjára, vagy hívja a 0261-711-789-es telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: